У Києві відкриють виставку, на якій покажуть образи захисників міста в різні історичні епохи

У Києві відкриють виставку, на якій покажуть образи захисників міста в різні історичні епохи Афіша

У Києві відкриється виставка з нагоди другої річниці звільнення Київської області від російських окупантів. На ній покажуть збірні образи героїв-захисників міста у різні історичні епохи. Про це повідомили на офіційній сторінці Музею історії міста Києва в фейсбуці.

Виставковий проєкт "На захисті міста" продемонструє п'ять основних збірних образів оборонців, які стали символами боротьби своєї епохи. Це розповідь про знакові воєнні події тисячолітньої історії Києва у складі Русі, Великого князівства Литовського, козацької держави, Української Народної Республіки та незалежної України.

Також спеціально для виставки провели фотосесію бійців, які боронили Київщину в 2022 році, у військових одностроях відповідних історичних епох.

Ця виставка дає можливість оглянути ретроспективу воєнних подій на території України і на те, що ми переживаємо сьогодні. Важливо рефлексувати війну саме зараз, використовуючи всі історичні здобутки та попередній досвід. Ми дістали з наших фондів унікальні зразки зброї з різних історичних періодів, – розповідають музейники.

Спочатку проєкт "На захисті міста" представлять у стінах Музею історії міста Києва. Згодом його презентують у форматі вуличної банерної виставки просто неба на Контрактовій площі.

  • ДЕ? Київ, Музей історії міста Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7
  • КОЛИ? Виставка працюватиме з 3 квітня до 30 червня. Графік роботи: середа-неділя з 12:00 до 19:00
  • СКІЛЬКИ? Повний квиток – 160 гривень, пільговий – 80 гривень
У Києві відкриється виставка, на якій покажуть образи захисників міста в різні історичні епохи
Афіша

Раніше "ТиКиїв" писав, що Музей Ханенків відкриває креативні майстерні для підлітків. Кому будуть цікаві ці заняття та як до них долучитися – читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації