У Києві відкриють алею, яка існуватиме лише тиждень

У Києві відкриють алею, яка існуватиме лише тиждень Фото: pravda.com.ua

На столичній Контрактовій площі 16 вересня відкриють Алею пам'яті Георгія Ґонґадзе, яку можна буде відвідати лише протягом тижня. Акцію організовує Премія імені Георгія Ґонґадзе.

Відкриття тимчасової алеї та акція пам'яті, що розпочнеться о 12:00, присвячені 24-й річниці вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Алея перед Києво-Могилянською академією складатиметься з інформаційних банерів про життя та вклад Ґонґадзе у незалежну журналістику та громадянське суспільство в Україні. Її можна буде побачити протягом тижня — до вечора 22 вересня.

Думки, практики та світогляд Георгія залишаються актуальними й досі. Ця алея — це ще одне нагадування, що Герої України не можуть і не будуть забутими, а зло м завжди має бути покаране. Погрозам, репресіям і вбивствам — не місце в Україні, — каже програмний директор премії Владислав Зінкевич.

Під час відкриття алеї пам'яті зі словом виступлять українські журналісти, правозахисники, активісти тощо. Спікери розкажуть про внесок Георгія Ґонґадзе у становлення громадянського суспільства та вшанують пам'ять українських та закордонних журналістів, убитих російськими військами від початку вторгнення в Україну.

Також вони висвітлять злочини та утиски проти журналістів, які окупаційна російська влада вчиняє в окупованому Криму та на інших тимчасово непідконтрольних Україні територіях. 

Після відкриття алеї пам'яті учасники вирушать до церкви Миколи Набережного на Подолі покласти квіти на могилі Георгія Ґонґадзе.

Нагадаємо, напередодні у сквері Миру на Либідській площі відкрили Меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Раніше на цьому місці протягом пів століття стояв пам'ятник чекістам, який демонтували кілька років тому.

Читай також: "У центрі Києва встановлять пам'ятник Івану Мазепі: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації