У Києві відкрилась виставка відомого на весь світ Івана Марчука: фото

У Києві відкрилась виставка відомого на весь світ Івана Марчука: фото Усі фото: kyivcity.gov.ua

У Музеї історії Києва відкрили виставку робіт легенди українського та світового живопису Івана Марчука. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Там зазначили, що ім'я Марчука знають у всьому світі, а його унікальною технікою "пльонтанізму" захоплюються професіонали та просто поціновувачі мистецтва.

У проєкті "Космічна містерія життя" зібрали роботи митця різних періодів — від ранніх картин 1960-х, ключового циклу "Голос моєї душі" до акварельних композицій, створених за останні два роки.

0 / 0

Загалом на виставці представлені понад 180 картин з 15 циклів Марчука: медитативні пейзажі українського села, задумливі метафори душі, реальні та фантастичні квіти, абстрактний сюрреалізм, самобутні "запльонтані" натюрморти, "сліпі" замальовки тощо.

Ці роботи для експозиції надали сім музеїв України та більш як 20 приватних колекціонерів, щоб продемонструвати повне зібрання творів митця: відомих та тих, що раніше ніколи не були представлені на широкий загал.

Іван Марчук яскраво передає у своїх творах код української нації, її силу духу та жагу до життя. Тож для нас було дуже важливо й символічно представити цю виставку саме напередодні Дня Незалежності, — каже гендиректорка Музею історії Києва Діана Попова.

0 / 0

 

  • ДЕ? Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7
  • КОЛИ? з 7 серпня до 29 вересня (середа-неділя, з 12:00 до 19:00)
  • СКІЛЬКИ? 200 грн (пільговий квиток — 100 грн)

Нагадаємо, у заповіднику "Софія Київська" в серпні відбудеться серія вечірніх театралізованих екскурсій, присвячених історії Української революції 1917–1921 років. Відвідати їх можна безплатно.

Читай також: "Brave! Factory 2024 проведуть у форматі мюзиклу разом з кіностудією Довженка"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації