У Києві відкрилася виставка про жіночий спротив у Криму

У Києві відкрилася виставка про жіночий спротив у Криму Фото: Офіс Президента

У Представництві Президента України в АР Крим відкрилася виставка "Ломикамінь. Жіночий спротив у Криму". На відкритті побувала і перша леді України Олена Зеленська. Про це повідомляє Офіс Президента.

Мета виставки — привернути увагу громадськості до історій жінок, яких незаконно ув'язнили за підтримку України, вшанувати силу та відважність дружин політв'язнів і тих, хто щодня чинить спротив окупантам, борючись за свої права та свободи. Виставка покликана продемонструвати, що опір громадян України у Криму досі триває попри 10 років окупації. 

У Києві відкрилася виставка про жіночий спротив у Криму
Фото: Представництво Президента України в АР Крим

На виставці представлені інсталяція "Пляж" Лії Достлєвої та Юлії По, щоденники з окупації Юлії По, соціальна скульптура "Пліт Крим" Марії Куліковської. Також тут можна побачити й щоденники "Злої Мавки", в яких активістки розповідають свої історії та діляться почуттями.

Окремої уваги заслуговує творчий проєкт Алевтини Кахідзе, в якому вона говорить про незаконно ув'язнених окупантами — велику кількість політв'язнів, активістів та активісток, українців і кримських татар. У своїй роботі Алевтина Кахідзе висвітлює історію 93-річної Муміне Муртази-Карабаш — учасниці кримськотатарського національного руху та багатодітну матір, нагороджену орденом "Материнська слава" ІІ ступеня.

У просторах Офісу Кримської платформи розмістилися й роботи проєкту "Крим. Дім" Еміне Зіятдінової. Ця серія фотографій — візуальна послідовність, що відображає досвід кримських татар, які знайшли свій дім у складному геополітичному середовищі перед і після окупації Криму.

Виставка працюватиме до 13 травня в Офісі Кримської платформи. Аби її побачити, необхідно відправити відповідну заявку до Представництва Президента України в АР Крим.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Гостинному дворі хочуть зробити великий музейний простір. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації