У Києві відкрили автошколу для людей з інвалідністю

У Києві відкрили автошколу для людей з інвалідністю Фото: МВС України

В Україні запрацювали автошколи для людей з інвалідністю. Перші п'ять таких автошкіл відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам'янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі. 

"Автошколи для осіб з інвалідністю" — флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ, що реалізується в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар'єрів". Мета проєкту – створити ефективну й комфортну систему адаптації людей з інвалідністю до керування транспортними засобами.

автошкола для людей з інвалідністю
Фото: МВС України

До навчання в автошколах запрошують людей з інвалідністю, які хочуть вперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням. 

В автошколах для осіб з інвалідністю учням пропонують доступну інфраструктуру, навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально, можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі, індивідуальне навчання за зручним графіком, сертифіковані сучасні автомобілі з ручним керуванням, підтримку й консультацію досвідчених інструкторів. 

автошкола для людей з інвалідністю
Фото: МВС України

Єдина причина, за якої не можна навчатися в автошколі, — наявність захворювань і вад, за яких людина не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії В.

Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні. Одна людина вже отримала водійське посвідчення. Про це повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Як долучитися до навчання 

Записатися на навчання до автошколи можна на сайті МВС. Далі тебе чекає шість етапів до отримання водійського посвідчення. 

1. Отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом.

Пройти медогляд у будь-якому закладі охорони здоров'я, що проводить огляд кандидатів на отримання посвідчення водія. Після огляду ти отримаєш довідку за формою 083/о 

2. Обрати автошколу для теоретичної підготовки та подати документи.

Для зарахування на навчання необхідно підготувати: 

  • заяву на ім’я директора автошколи із зазначенням своєї адреси та категорії транспортного засобу, право на керування яким бажаєш отримати; 
  • копію паспорта або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство чи спеціальний статус; 
  • копію документа з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття; 
  • дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортним засобом; 
  • одну кольорову фотокартку розміром 3,5 х 4,5 см. 

3. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі.

Прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки за встановленою формою. 

4. Скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС.

Для складання теоретичного іспиту необхідно мати при собі документи, що надавалися для зарахування на навчання, та квитанцію про внесення плати за послугу. 

5. Пройти практичну підготовку в автошколі, що здійснює підготовку людей з інвалідністю.

До практичної підготовки в закладі допускаються всі, хто успішно склав теоретичний іспит у територіальному сервісному центрі МВС. Для зарахування на навчання подаються ті самі документи, що при другому етапі. Після практичної підготовки складається внутрішній іспит та видається свідоцтво 

6. Скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Іспит складають у сервісному центрі МВС на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення видають у тому самому сервісному центрі, де складався теоретичний іспит. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації