У Києві відкрили виставку, присвячену 10-річчю батальйону "Айдар"

У Києві відкрили виставку, присвячену 10-річчю батальйону "Айдар" Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрили виставку "Айдар". 10 років". Вона приурочена до 10-ї річниці створення батальйону "Айдар", яку відзначили 3 травня.

Експозиція відображає десятиліття історії підрозділу, який пройшов шлях від добровольчого формування до постійної бойової одиниці ЗСУ. Воєнний життєпис 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" простежується на основі артефактів. Мета виставки — передати суть "Айдару" не як звичайного військового формування, а родини, де кожен відчуває підтримку побратимів та посестер.

У Києві відкрили виставку, присвячену батальйону Айдар
Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

Виставка має і благодійну мету. На стенді при вході розміщено QR-код, за яким можна долучитися до збору коштів на засоби РЕБ для "Айдару".

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у столиці відкрився оновлений музей-майстерня подружжя видатних художників-монументалістів Ади Рибачук та Володимира Мельніченка. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації