У Києві відкривається виставка, де безплатно покажуть роботи учасниць Венеційського бієнале

У Києві відкривається виставка, де безплатно покажуть роботи учасниць Венеційського бієнале Фото: instagram.com/atelienormalno

У Києві 29 січня відкривається виставка "притоннормально", на якій покажуть роботи мисткинь Анни Сапон та Ірини Голобородько. Одна з цих робіт представлятиме Україну на 60-й Венеційській бієнале мистецтва у квітні цього року.

Виставку організували креативна студія фарбування "Притон Краси" та майстерня "ательєнормально", де працюють художники з синдромом Дауна.

Анна Сапон працює в майстерні "ательєнормально" вже чотири роки. В її роботах майже завжди головну роль відіграє колір, а в цьому році вона звернулася до техніки тафтингу (створення полотен килимів). Саме у цій техніці Анна вже створює роботу, з якою візьме участь у цьогорічній Венеційській бієнале у межах проєкту "Щирі вітання" разом з художниками від ще кількох інклюзивних майстерень. Цей проєкт, своєю чергою, є частиною загального проєкту "Плетіння сіток", яким буде представлений Український павільйон на бієнале мистецтв.

ательєнормально
Фото: instagram.com/atelienormalno

Інша мисткиня, Ірина Голобородько, також вже кілька років працює в "ательєнормально" та створює картини, наповнені яскравими життєствердними кольорами. У своїх творах Ірина поєднує образи з текстами.

Киян запрошують зробити свій внесок в розвиток мистецтва та першими побачити нариси килима та листівок, які поїдуть на 60-у Венеційську бієнале.

Виставка "ательєнормально" триватиме до 12 лютого у приміщенні студії "Притон краси" у Михайлівському провулку, 9Б. Відвідати її можна безплатно, але за попередньою реєстрацією. На події можна буде придбати листівки, картини та залишити пожертву на розвиток майстерні.

Нагадаємо, днями у Києві презентували Український павільйон 60-ї Венеційської бієнале сучасного мистецтва та розповіли, які проєкти представить Україна.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації