У Києві висадили "Сад Надії", щоб привернути увагу до людей, які перебувають у полоні ХАМАСу

У Києві висадили "Сад Надії", щоб привернути увагу до людей, які перебувають у полоні ХАМАСу Фото: фейсбук-сторінка Йонатана Марковича

У Києві висадили "Сад Надії" за викрадених євреїв у Газі. "Сад Надії" — це проєкт солідарності між Ізраїлем та Україною, головна мета якого привернути увагу світу до ізраїльських полонених і викрадених, які перебувають у заручниках ХАМАСу.

"Сад Надії" висадили біля синагоги Бейт Менахем. Захід відбувся з нагоди юдейського свята Ту бі-Шват (Новий рік дерев) та до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

У Києві висадили сад Надії на честь людей, які перебувають у полоні ХАМАСу
Фото: фейсбук-сторінка Йонатана Марковича

Під час висадки дерев присутні також читали Теїлім (псалми) на честь викрадених та воїнів.

Наші серця тут, у Києві, переймаються за громадян Ізраїлю та особливо за родини викрадених. Народ України та народ Ізраїлю стикаються з силами, які загрожують світовому миру та західним цінностям. "Сад Надії", посаджений сьогодні в дусі вірша "Бо людина — це дерево поля", символізує глибоко вкорінений зв'язок між євреями діаспори та євреями в Ізраїлі, та прагнення до життя, свободи та зростання в єдності, яка перемагає сили темряви, — зазначив головний рабин Києва Йонатан Маркович.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили виставку про трагічні події Голокосту. Детальніше про неї читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації