У Києві встановлюють таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці

У Києві встановлюють таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці Фото: фейсбук-сторінка "Стріткод: історія на кожному кроці"

У листопаді в Києві запрацював просвітницький проєкт від ГО "Історична Платформа" — "Стріткод". Це платформа про історію України, вбудована у простори міст. Її створенням займається команда досвідчених креаторів та істориків.

Фото: сайт платформи "Стріткод"

Платформа "Стріткод" розповідає про людей, чиїми іменами названі вулиці Києва. Мета цього проєкту — розповісти історії цих постатей, про їхні подвиги та досягнення, а також цікаві факти з їхнього життя.

У Києві з'явилися таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці
Фото: інстаграм @streetcodeua

У межах проєкту на вулицях Києва вже розмістили таблички з QR-кодами, просканувавши які можна дізнатися історію того чи іншого діяча. Наразі вже доступні 14 стріткодів, серед яких — про Романа Ратушного, Павла Лі, Михайла Грушевського, Євгена Коновальця, Василя Стуса та інших видатних українців.

У Києві з'явилися таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці
Фото: інстаграм @streetcodeua

Ця маленька вебікона А3 формату саме так і задумувалася нами: через QR-код перенести тебе на платформу, де зібрано все, історично-верифіковано, уніфіковано, цікаво, стисло, артово. І про них — Героїв, на честь яких названі всі ті тисячі вулиць України. Тож у наших стірткодів є всі шанси стати "тією самою табличкою", яка і фасад прикрасить, і знань додасть, і будинки освіжить, і маршрути до нашої історії прокладе, — кажуть творці платформи "Стріткод". 

У Києві з'явилися таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці
Фото: інстаграм @streetcodeua

Надалі платформа "Стріткод" буде розширятися.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні запрацювала безоплатна дитяча онлайн-бібліотека Library For All з сотнями книжок. Детальніше про неї дізнавайся тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації