У Києві заборонили підсвічувати ззовні вивіски на будинках

У Києві заборонили підсвічувати ззовні вивіски на будинках Фото: "ТиКиїв"

Згідно з новими правилами, у Києві тепер заборонено зовнішнє підсвічування вивісок та реклами, розміщених на фасадах будинків. Про це нагадали в Управлінні з питань реклами КМДА.

Там розповіли, як саме потрібно підсвічувати рекламу за новими правилами. По-перше, слід використовувати внутрішнє підсвічування для вивісок та реклами, щоб не засвічувати у вікна житлових будинків.

Встановлювати зовнішнє освітлення на фасадні конструкції не можна, — зазначили в Управлінні.

Якщо вивіска виконана у вигляді окремих символів на підложці, підсвічуватись з середини мають виключно ці символи. Важливо, щоб сама підложка не мала джерела світла всередині. Таким чином, текст вивіски буде добре видно без зайвого світлового шуму.

У Києві заборонили підсвічувати ззовні вивіски на будинках

Зовнішнє підсвічування дозволене лише для банерів та панно на фасадах будинків. А освітлення вивісок та реклами, розміщених на фасадах, повинно вимикатися о 22:00.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Київрада ухвалила зміни до правил розміщення вивісок на фасадах столичних будинків. Зокрема, у нових правилах зменшили розміри вивісок, збільшили відстань між ними та змінили процедуру їх оформлення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації