У Києві запустять освітню соцмережу для вчителів, учнів і батьків

У Києві запустять освітню соцмережу для вчителів, учнів і батьків Фото: Офіційний портал Києва

У Києві презентували платформу "Єдиний освітній простір". Працюватиме вона як закрита соціальна мережа для вчителів, учнів і батьків.

Презентували цю закриту соцмережу керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський та директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

Платформа для навчання
Фото: Офіційний портал Києва

Потужним рушієм переходу на цифровізацію освіти стали реалії сьогодення –  спочатку пандемія, потім війна. Саме тоді зросла роль технічних можливостей для організації дистанційної освіти, і ми в Києві зробили все для того, щоб реалізувати цей проєкт у найкоротший термін та з максимальною ефективністю, – зауважив Валентин Мондриївський.

У кожного учня буде ID-профіль, до якого прив'язуватиметься освітня хронологія та історія навчальної успішності. Платформа також дозволить перевести документообіг в електронний формат, тож освітня документація буде захищена від фізичного знищення та доступна в режимі онлайн. Впровадження системи передбачає комплексну перепідготовку освітніх працівників, що мають пройти курс з опанування системи.

Платформа для навчання
Фото: Офіційний портал Києва

Серед переваг "Єдиного освітнього простору" –  вдосконалення освітнього менеджменту, автоматизоване формування звітів, моніторинг освітнього процесу та діяльності, доступ до освітнього контенту та якісна взаємодія всіх учасників навіть дистанційно, – наголосив Олег Половинко.

Ще одним інструментом діджиталізації освітнього процесу стануть електронні журнали.

Такий вид моніторингу успішності учнів має ще низку переваг, а саме:

  • високий рівень захисту інформації та конфіденційність;
  • дистанційна взаємодія усіх учасників освітнього процесу;
  • моніторинг успішності дітей;
  • цілодобовий доступ до статистики відвідування;
  • спрощення контролю над навчально-тематичним плануванням та виконанням програм вчителями.

Згідно зі статистикою МОН України, із 298 тисяч учнів 46,4% навчаються дистанційно та 61,3 тис. перебувають за межами України, продовжуючи навчання онлайн.

Платформа для навчання
Фото: Офіційний портал Києва

Сьогодні особливо важливо, щоб освітні процеси витримували виклики сучасного світу та наших реалій. Ми вже бачимо, як саме діджиталізація системи сприяє цьому, – підкреслив амбасадор "Київ Цифровий" Володимир Кличко.

Основним фокусом уваги департаментів наразі є нагальна потреба створити безпечне освітнє середовище у закладах освіти в штатному режимі та надзвичайних ситуаціях.

Для цього пріоритетним на 2023 рік буде забезпечення всіма засобами для змішаної форми навчання та наявність безперервного зв’язку і Wі-Fі в укриттях.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації