У Києві завершили рятувальні роботи після ракетної атаки 8 липня: що відомо

У Києві завершили рятувальні роботи після ракетної атаки 8 липня: що відомо Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

У Києві завершили аварійно-рятувальні роботи після масованої ракетної атаки, яку росія влаштувала на столицю 8 липня. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Там повідомили, що загалом у місті внаслідок ворожого обстрілу по цивільній інфраструктурі загинули 34 людини, з них — п'ятеро дітей.

Зокрема, у лікарні "Охматдит", яка сильно постраждала від обстрілу, загинули дві особи. У житловому будинку на вулиці Володимира Сальського на Сирці, де був зруйнований цілий під'їзд, — загинули 14 осіб, серед яких були п'ятеро дітей.

У бізнес-центрі "Домініон" на Солом'янці — семеро загиблих. А у клініці "Адоніс" біля метро "Лівобережна", яка постраждала від повторного обстрілу, загинули дев'ятеро людей. Крім того, неподалік станції метро "Лук'янівська" травм, несумісних із життям, зазнали дві особи.

Крім того, через масований ракетний обстріл постраждала 121 людина, серед них — десять дітей. Десять людей вдалося врятувати з-під завалів, з них — троє дітей. Загалом через цю атаку пошкоджень і руйнувань зазнали 129 будівель у місті.

Пошуково-рятувальна операція тривала майже три доби. До ліквідації наслідків обстрілів у всіх районах Києва залучали 798 людей і 185 одиниць техніки. Рятувальники ліквідували 11 пожеж загальною площею 3380 квадратних метрів.

У КМДА нагадали, що у трьох районах столиці продовжують працювати штаби допомоги. У них постраждалі можуть написати заяви на одноразову матеріальну допомогу.

Штаби працюють за такими адресами:

  • у Солом'янському районі — у школі № 64 на вул. Ушинського, 3;
  • у Шевченківському районі — у школі № 169 на вул. Володимира Сальського, 2;
  • у Голосіївському районі — у школі № 186 на вул. Зої Бутенко, 8.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що держава повністю відбудує дитячу лікарню "Охматдит". На засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації