У Києві збільшується захворюваність на коронавірус: не виключено введення карантину взимку

У Києві збільшується захворюваність на коронавірус: не виключено введення карантину взимку Фото: Getty Images

У Києві збільшується захворюваність на ГРВІ, грип та коронавірус. Це пов'язано з настанням холодів.

Загалом у Києві, порівняно з попереднім тижнем, захворюваність серед дітей зменшилась з 8 тис. 645 до 8 тис. 638 випадків. Серед дорослих захворіло 6 тис. 885 людей. Зростання склало 1,9%.

За інформацією КМДА, за тиждень у Києві на COVID-19 захворіли 912 осіб, з яких 89 дітей. Госпіталізовані 132 особи, з яких 36 дітей. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебуває 13 дорослих пацієнтів. Минулого тижня зареєстровано 7 летальних випадків.

Що кажуть у МОЗі

Наразі на території України фіксують 13 штамів коронавірусу COVID-19. Є певні особливості в кожному штамі, але за клінічними симптомами це або середній, або легкий перебіг захворювання. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За його словами, як і раніше, найбільша кількість випадків COVID-19 фіксується в містах, де чисельність населення наближається або перевищує мільйон осіб. Зокрема це Київ та Львів.

Не виключено, що взимку Україна може повернутися до карантинних обмежень.

Карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у "доковідний" період, так і, ймовірно,  застосовуватиметься навіть зараз.

Про що йде мова? Є пораховані певні так звані епідемічні пороги — рівні захворюваності, коли ми можемо сказати, що вже в цій області відбувається доволі суттєвий спалах. Тобто все більше і більше дітей залучається в цей процес, все більше дорослих починає хворіти. Тому для таких регіонів, якщо там є перевищення епідемічного порогу, застосовуються локальні протиепідемічні заходи. Якщо перевищується епідемічний порог (рахується сумарно "ковід" + грип + інші респіраторні вірусні інфекції), в такому разі за рішенням місцевої влади можуть бути застосовані локальні протиепідемічні заходи, — зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці можна пройти безоплатний скринінг на цукровий діабет. Де саме — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації