У Києві з'явився мурал на честь добровольця, який боронив Маріуполь

У Києві з'явився мурал на честь добровольця, який боронив Маріуполь Фото: фейсбук Віталія Гідевана

У Києві з'явився новий мурал. Він присвячений бійцю "Азова" Андрію Огороднику на позивний "Оджос". Про відкриття муралу на своїй сторінці в фейсбуці повідомив художник-мураліст Віталій Гідеван.

До оборони України Андрій Огородник став з першого дня повномасштабної війни. 24 лютого він добровільно вступив до лав підрозділу ТрО "Азов-Київ". Разом із побратимами він боронив рідну Київщину — тримав позиції в районі сіл Мощун, Горенка і Пуща-Водиця.

25 березня 2022 року "Оджос" разом з іншими добровольцями відправився на підсилення в Маріуполь. Там вони приєдналися до бійців "Азову".

15 квітня "Оджос" разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на "Азовсталь". Там він і загинув. Окупанти вдарили з міномета по позиції українських військових. Андрій Огородник отримав уламкове поранення, його кілька годин намагалися врятувати, але марно. 

Загинув київський доброволець 26 квітня 2022 року. Йому було лише 23 роки.

У Києві створили мурал на честь бійця полку "Азов"
Фото: фейсбук Віталія Гідевана

Мурал на честь військового Андрія Огородника створили художники-муралісти Віталій Гідеван і Олена Нойна за ініціативою мами бійця Світлани Лисенко.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили виставку "Розстріляна свобода слова". В її основу заклали свідчення українських журналістів про воєнні злочини російських окупантів. Серед експонатів виставки можна побачити особисті речі загиблих журналістів. Де та як довго працюватиме виставка — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації