У Києві з'явився проспект Європейського Союзу

У Києві з'явився проспект Європейського Союзу Фото: kmr.gov.ua

Проспект Правди у Подільському районі Києва перейменували на честь Європейського Союзу. Таке рішення ухвалила Київрада на засіданні 8 травня.

Секретар органу місцевого самоврядування Володимир Бондаренко нагадав, що проспект Правди був названий на честь центрального пропагандистського органу комуністичної партії СРСР — газети "Правда". Тепер Київрада ухвалила рішення декомунізувати проспект. Нову назву обрали на основі голосування киян у застосунку "Київ Цифровий".

Європейський Союз — давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. Набуття повноправного членства України в Євросоюзі — стратегічний курс держави, закріплений у Конституції, — зазначив Бондаренко.

Він додав, що вшанування Євросоюзу у столичному топонімі є логічним кроком на шляху до зміцнення відносин між Україною та ЄС.

Нагадаємо, у застосунку "Київ Цифровий" триває опитування щодо перейменування вулиць, які зараз названі на честь російських діячів. Загалом збираються деколонізувати 18 вулиць, а також дати назву одній площі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації