У Києві змінять графіки відключень світла

У Києві змінять графіки відключень світла Фото: facebook.com/dtekkem

Із суботи, 27 липня, у Києві зміняться графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Графіки оновили для рівномірного навантаження на енергосистему. Про це повідомляють ДТЕК Київські електромережі.

У нових графіках час відключень світла для всіх шести груп зрушиться на годину вперед. Наприклад, якщо  група відключалась о 9:00, тепер вона буде відключатись о 10:00.

Це робиться на вимогу НЕК Укренерго для того, аби часові проміжки, коли відбуваються стабілізаційні відключення в Києві та області, відрізнялись на 1 годину. Це необхідно, аби навантаження на енергосистему не зростало різко, коли повертається світло, — пояснили енергетики.

0 / 0

Нові графіки як і раніше складаються з трьох категорій:

  • біла зона — світло є.
  • сіра зона — світла немає.
  • світло-сіра зона — можливі відключення.

У світло-сірій зоні відключення можуть відбуватися, якщо дефіцит електроенергії збільшується.

Дізнатися свій новий графік відключень жителі столиці можуть у чат-боті у ViberTelegram, на сайті ДТЕК Київські електромережі або у застосунку "Київ Цифровий". Також там можна залишити заявку на відновлення електроенергії, якщо відключення триває довше, ніж вказано у графіку.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що київський айтівець Вадим Клименко створив інтерактивну мапу, яка показує, у яких будинках столиці, згідно з графіками, є або немає світла у цей момент.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації