У Києві зміняться умови оплати проїзду в громадському транспорті

У Києві зміняться умови оплати проїзду в громадському транспорті Фото: КМДА

Із середи, 4 жовтня, оплата за проїзд із банківських карток у громадському транспорті Києва буде списуватися не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом. Ці зміни стосуються лише оплати проїзду пластиковою банківською карткою, Apple Pay, Google Pay або цифровою транспортною картою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списались саме з банківської картки. Оплата списуватиметься після кожної другої поїздки в межах одного дня. Про це повідомили на сайті КМДА.

Алгоритм списання коштів відбуватиметься наступним чином: після першої валідації списання коштів не відбуватиметься одразу, однак після другої поїздки кошти спишуться за дві валідації одночасно. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00. Дана система вже пройшла успішне тестування на маршрутах швидкісного трамвая. 

Оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін. Скануйте транспортну карту або QR-квиток на валідаторі — за кілька хвилин запис про використання з'явиться в застосунку.

Також важливо пам'ятати, що підтвердження оплати в банківському застосунку або застосунку "Київ Цифровий" не є підтвердженням валідації квитка. Підтвердженням є виключно інформація на самому валідаторі (в разі повторного прикладання) та на пристрої контролю.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що сьогодні в київському метрополітені змінився графік руху поїздів. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації