У Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах: вони стануть меншими та рідшими

У Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах: вони стануть меншими та рідшими Фото: "ТиКиїв"

Київрада ухвалила зміни до правил розміщення вивісок на фасадах столичних будинків. Про це повідомили в Управлінні з реклами КМДА.

Там розповіли, що проєкт змін представили ще влітку, а тепер його ухвалили з урахуванням думки киян та  бізнесу, спираючись на досвід застосування старих правил.

Основні зміни у правилах розміщення вивісок:

  • Запровадили мінімальну відстань між вивісками одного власника — вона має становити не менш ніж 10 метрів. Раніше така норма не діяла, що дозволяло власникам розміщувати будь-яку кількість вивісок на фасаді закладу.

Нові правила розміщення вивісок у Києві

  • Уточнили відстань між кронштейнами, тепер вона залежить від форматних зон.

Нові правила розміщення вивісок у Києві

  • Уточнили площі вивісок в залежності від форматних зон. Тепер у форматних зонах 0 та 1 площа кронштейна має бути не більш як 0,5 кв. м, а у зонах 2 та 3 — до 1 кв. м. Площа інших типів вивісок: у 0 форматній зоні до 2 кв. м, в інших зонах — до 3 кв.м.

Нові правила розміщення вивісок у Києві

  • Додали нові типи вивісок: маркіза та інформаційна табличка. Другий тип, інформаційна табличка, не потребує подачі повідомлення про розміщення. На ній має бути повна назва юридичної особи та графік роботи.

  • Запровадили зміни у процедурі оформлення вивісок. Зокрема, доповнили перелік необхідних документів.

  • Запровадили нову форму повідомлення про відповідність вивіски вимогам.

  • У п'ять разів підвищили штрафи за повторне самовільне розміщення вивіски.

Також змінили правила щодо розміщення вивісок на фасадах будівель, які є об'єктами культурної спадщини. Їх можна розміщувати лише у вигляді конструкцій, які складаються з окремих літер і не мають пласкої основи, кронштейнів чи маркіз.

Усі ці нововведення мають удосконалити процедуру оформлення вивісок, зберегти історичне середовище міста та забезпечити комфорту киян.

Оновлені правила розміщення вивісок у Києві набувають чинності з дня офіційного оприлюднення на сайті Київради. Дізнатися про них більше можна у презентації.

Нагадаємо, напередодні Київради ухвалили бюджет столиці на 2024 рік. Про те, на що будуть витрачати гроші у столиці наступного року, читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації