У Києві знову погіршився стан повітря: причина

У Києві знову погіршився стан повітря: причина Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Вдень, 30 вересня, у Києві знову тимчасово погіршилась якість повітря. Жителям столиці радять утриматися від провітрювання приміщень та обмежити тривале перебування на вулиці. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Так, станом на 14:00, у столичному повітрі зафіксували підвищення концентрації зважених часток (пилу). Ймовірно, погіршення стану повітря викликали пожежі в екосистемах Київській області.

Також, як раніше повідомили в Укргідрометцентрі, до України заходять потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря з високим запиленням повітря. На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою.

Крім того, якість повітря у столичному регіоні може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу.

До поліпшення ситуації киянам радять:

  • закрити вікна;
  • обмежити перебування на вулиці;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум.

За поточним станом якості повітря в режимі реального часу можна слідкувати за посиланням або в застосунку "Київ Цифровий".

Нагадаємо, раніше у Київському еколого-культурному центрі повідомили, що цьогоріч у столиці практично зникли горобці. Там пояснили причини та розповіли про можливі наслідки зникнення цих птахів з екосистеми міста.

Читай також: "Київ проти сміття: розділяй та володарюй"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації