У Київраді підтримали петицію щодо відновлення дерев'яної садиби в Пущі-Водиці

У Київраді підтримали петицію щодо відновлення дерев'яної садиби в Пущі-Водиці Фото: фейсбук Дмитра Перова

Постійна комісія з питань культури Київської міської ради одноголосно підтримала петицію щодо відновлення пам'ятки архітектури у Пущі-Водиці — дачі Едуарда Брадтмана. Тривалий час ця будівля перебувала в занедбаному та частково зруйнованому стані, а територія навколо неї була засміченою. У березні цього року невідомі підпалили пам'ятку, внаслідок чого майже вщент вигоріли покрівля та другий поверх будівлі. 

Фото: фейсбук Дмитра Перова

Коли розпочнеться відновлення пам'ятки, поки що невідомо. В Департаменті охорони культурної спадщини КМДА зазначили, що на сьогодні в них немає відповідних для цього повноважень. За роз'ясненнями фахівці порадили звернутися в Міністерство культури та інформаційної політики України. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов. 

Довідка 

Дерев'яна садиба в Пущі-Водиці була збудована на початку 20 століття за проєктом архітектора Едуарда-Фердинанда Брадтмана. Елементами архітектурної виразності будинку стали карнизи, підзори та лиштва на вікнах. На особливу увагу заслуговують виточені парні колони веранд з цілісної деревини. Всі вони створені в унікальній техніці різьби, що створює вишуканий ефект мережива.  

Фото: facebook Дмитро Перов

Перших гостей на свій поріг дача пустила 1916 року.  

У радянські часи будівля дачі була корпусом санаторію. Остання організація, що займала приміщення, — "Київкурорттеплосервіс". 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації