У Київській області планують відкрити соціальну крамницю для нужденних

У Київській області планують відкрити соціальну крамницю для нужденних Фото: Getty Images

В Ірпені може з'явитися соціальна крамниця для нужденних. Це буде місце, де люди зможуть за символічну плату отримати необхідний набір гуманітарної допомоги: їжу, одяг, засоби гігієни, побутову хімію, кухонне приладдя тощо. Клієнтами такої крамниці можуть бути люди зі статусом ВПО, люди з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні родини, діти, позбавлені батьківського піклування, і самотні люди похилого віку.

Подібна практика вже існує за кордоном. Наприклад, у Європі гуманітарну допомогу в соціальній крамниці можна отримати за 2 євро. 

Ініціативу відкриття соціальної крамниці сьогодні обговорила влада Ірпеня разом із представниками німецьких благодійних фондів Helferkreis Arnstein і People for people, а також українською ГО "Добровільне об'єднання сил спротиву України". Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин. 

Для запуску свого пілотного проєкту благодійники вибрали саме наше місто-герой Ірпінь. Для нас це надзвичайно приємна новина не лише з точки зору їхньої допомоги. Це також свідчить про те, що Ірпінь знають у всьому світі як місто ініціатив та втілення нових ідей. Ми готові йти на співпрацю, тому наше місто відновлюється надзвичайно швидкими темпами, — пише Олександр Маркушин. 

Фото: фейсбук Олександра Маркушина

Наразі в місті вже розпочали пошук локації для соціальної крамниці. На жаль, більшість придатних приміщень площею від 300 кв. м були зруйновані під час боїв з окупантами. Проте представники благодійних фондів повідомили, що вони готові власними силами провести відбудову та ремонт локації, якщо буде у цьому потреба.

Раніше "ТиКиїв" писав, що на капремонт 12 багатоповерхівок в Ірпені виділили майже 282 млн грн. Кошти на відбудову виділили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Які будинки відновлять за ці кошти — читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації