У Київській області почалися зйомки відеопроєкту з байками Григорія Сковороди

У Київській області почалися зйомки відеопроєкту з байками Григорія Сковороди Фото: фейсбук Миколи Томенка

У Національному заповіднику "Переяслав" стартували зйомки відеопроєкту з нагоди 250-річчя написання "Байок Харківських" Григорієм Сковородою. Цей просвітницький проєкт буде направлений на школярів. Про це повідомив громадський діяч Микола Томенко.

Відеопроєкт до 250-річчя з дня укладання збірки "Байки Харківські" Григорія Сковороди має на меті зробити ці байки доступнішими і зрозумілішими для учнів. Їх адаптують для сучасного молодого читача та показуватимуть у школах.

У Київській області стартували зйомки відеопроєкту з байками Григорія Сковороди
Фото: фейсбук Миколи Томенка

У першому записі байок взяли участь: народна артистка України Жанна Боднарук, переяславська поетеса Вікторія Шевель, старша наукова співробітниця Національного заповідника "Переяслав" Інна Більченко та Микола Томенко. Під час наступних записів байки читатимуть інші люди з Переяслава та Києва: як відомі, так і звичайні вчителі, лікарі, поети.

У Київській області стартували зйомки відеопроєкту з байками Григорія Сковороди
Фото: фейсбук Миколи Томенка

Загалом у межах проєкту планують відзняти та прочитати 15 найвідоміших байок Григорія Сковороди. Всього їх у збірці 30. Серед усіх байок обрали менш конфліктні, бо у доробку є й такі, що стосуються релігії. Їх не читатимуть з етичних міркувань. Про це повідомляє видання "Інформатор" з посиланням на коментар завідувачки меморіального музею Григорія Сковороди Тетяни Радіоненко.

Думаю, що ці випуски будуть загальнодоступними, можливо, і на національному телебаченні транслюватимуть. Де наступні випуски будуть знімати поки невідомо, але розпочалося все у нашому музеї Григорія Сковороди, — зазначила Тетяна Радіоненко.

Повністю відзняти, змонтувати і представити проєкт планують цьогоріч у червні.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в університеті Шевченка експонують копію знищеного вітража митців-шістдесятників. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації