У Київській області розробили інноваційний медичний застосунок для смартфонів

У Київській області розробили інноваційний медичний застосунок для смартфонів Фото: Freepik

У місті Буча презентували інноваційний мобільний застосунок Sympto.me. Його розробила організація "Свідома громада" за підтримки технічного партнера Open Data Lab Ukraine після здобуття перемоги в конкурсі Act to Support. Про це повідомили на офіційній сторінці Бучанської міськради в фейсбуці.

Застосунок Sympto.me має два модулі: фізичне та ментальне здоров'я. У модулі фізичного здоров'я наразі доступний напрямок "Педіатрія", але вже влітку розробники обіцяють додати й "Сімейну медицину".

Платформа оптимізує роботу лікарів та покращує медичний сервіс для пацієнтів завдяки попередньо зібраним даним про симптоми й зрозумілим роз'ясненням медичної інформації, зокрема лікарських призначень. Окрім цього, вона охоплює питання психічного здоров'я за допомогою психологічних тестів та методів самоконтролю, пропонуючи ефективну психологічну підтримку.

Ключовою рисою сервісу є використання фотореалістичних аватарів, що відтворюють справжніх людей. Це допомагає створити для користувачів комфортну і дружню атмосферу, що має важливе значення у медичній сфері.

Уся зібрана в застосунку інформація щодо симптомів і скарг пацієнта потрапляє до обраного ним лікаря. Під час прийому лікарю буде достатньо зайти у свій електронний кабінет, що є частиною сервісу, і переглянути інформацію щодо стану пацієнта. При зміні лікаря вся інформація видаляється у попереднього спеціаліста і стає доступною для нового.

Мобільний застосунок Sympto.me вже працює на базі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги. Також він доступний до завантаження в Google Play і AppStore.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в кампусі одного з київських університетів відкриється сучасний медичний центр. Яку допомогу там надаватимуть — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації