У київському ботсаду Гришка проведуть ювілейний фестиваль "Країна Мрій" Олега Скрипки

У київському ботсаду Гришка проведуть ювілейний фестиваль "Країна Мрій" Олега Скрипки Фото: пресслужба Олега Скрипки

Сьогодні, 1 квітня, музикант Олег Скрипка оголосив про проведення 20-го ювілейного Міжнародного етнічного фестивалю "Країна Мрій", ідейним натхненником якого він є. Гасло цьогорічного фестивалю — "20 років простір волі!".

За 20 років проведення етнофестиваль "Країна Мрій" став впливовим і вагомим важелем відродження національної ідентичності, який зіграв важливу роль у популяризації української культури та фольклору, особливо серед молоді, виступив провідником ідей екології, свободи мислення та творчої думки.  

20 років поспіль команда утверджує українську національну самобутність, презентує кращі взірці української й світової музики, музично-ярмаркове різномаїття, народні ремесла, паради вишиванок, автентичні майстер-класи, етнічні кухні, дитячу і козацьку галявини, книжкові вернісажі, майданчик бандуристів та інші оригінальні рішення й активності. Саме на "Країні мрій" був започаткований тренд масових гулянь у вишиванках всією родиною та масового виконання гімну України. 

У київському ботсаду Гришка проведуть фестиваль Країна Мрій Олега Скрипки
Фото: пресслужба Олега Скрипки

Програма фестивалю "Країна Мрій-2024" 

Цьогорічний фестиваль "Країна Мрій" пройде в форматі затишного родинного свята, безліч активностей буде орієнтовано на молодь. Але розваги та цікавинки заплановані як для дітлахів, так і для гостей поважного віку.

Велика увага у програмі фестивалю буде приділена військовим. Для потреб армії Благодійний фонд Олега Скрипки "Країна Мрій" проведе спеціальні збори, аукціони та інші активності. 

На фестивалі "Країна мрій" гостей чекають виступи українських та закордонних виконавців різних музичних жанрів, насичені майстер-класи, виставки мистецтва, театральні постановки, покази та багато іншого.  

У київському ботсаду Гришка проведуть фестиваль Країна Мрій Олега Скрипки
Фото: пресслужба Олега Скрипки

Локація етнофесту міститиме кілька великих повноцінних сцен живої музики. На електронній сцені заплановані виступи етнодіджеїв та колаборації з етномузикантами. 

Також на фестивалі буде різноманіття майданчиків, майстерень танцю, музики та співу. Для дітлахів буде обладнана окрема галявина, де вони зможуть бавитись у народні українські ігри. Чоловіки зможуть випробувати сили в мужніх козацьких розвагах та потішити свій дух в герцю — поєдинку українських козаків. 

У межах фестивалю відбудеться великий ярмарок традиційних та крафтових виробів народних промислів і ремесел, а також майстерня ремесел, де кожен матиме змогу спробувати себе як коваль, гончар, різьбяр, вишивальниця, ткаля та багато інших.

У київському ботсаду Гришка проведуть фестиваль Країна Мрій Олега Скрипки
Фото: пресслужба Олега Скрипки

Декілька локацій буде присвячено живій традиційній українській кухні. 

  • ДЕ? Київ, ботсад ім. Гришка, вул. Садово-Ботанічна, 1
  • КОЛИ? 21-23 червня
  • СКІЛЬКИ? Вартість квитків буде оголошено пізніше. Для захисників і захисниць, а також дітей до 10 років вхід безоплатний. 

Повна програма фестивалю, вартість вхідних квитків та місце продажу будуть оголошені згодом на інстаграм-сторінці Олега Скрипки. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриється великодня виставка з полив'яними яйцями часів Київської Русі, давніми листівками і святковим одягом. Детальніше про неї дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації