У київському метро йде до завершення процес перейменування станцій

У київському метро йде до завершення процес перейменування станцій Фото: Київський метрополітен

Цьогоріч у київському метрополітені перейменували дві станції метро. Нові назви отримали станції "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого". Тепер вони називаються "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв" відповідно.

За інформацією КМДА, процес перейменування цих станцій іде до завершення. Наразі вже замінили назви на всіх інформаційних покажчиках напрямку руху пасажирів і поїздів, а також встановили нові лінійні схеми, що знаходяться над дверима у вагонах.

Окрім того, тривають роботи із заміни карти-схеми на інформаційних стендах, що розташовані на платформах станцій. Цей процес триває довше, бо значну частину робіт можливо виконувати лише в нічні зміни.

Днями у вагонах синьої лінії вже зазвучали нові аудіооголошення з назвою станції "Площа Українських Героїв". Роботи із запису інформації на зеленій лінії ще тривають.

 

Деякі роботи триватимуть ще певний час, зокрема виготовлення та встановлення чотирьох комплектів букв для назв. Наразі триває підготовка тендерної документації, яку найближчим часом оприлюднять на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, що з 2014 року в Києві вже перейменували три станції метро. У 2018 році перейменували станцію "Петрівка" на "Почайна".

Також кияни ініціюють зміну назви ще однієї станції метро – "Мінську" пропонують назвати "Червона Рута". Детальніше про цю пропозицію читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації