У київському музеї можна посидіти за столом Стіва Джобса і зайти у таксофон з Подолу

У київському музеї можна посидіти за столом Стіва Джобса і зайти у таксофон з Подолу Фото: Національний музей історії України

У Національному музеї історії України відкрилася виставка "На зв'язку!". Вона присвячена розвитку технологій зв'язку та їхньому впливу на життя мешканців України та світу в кінці XVIII — початку XXI століть.

У Києві відкрилася виставка зі старовинними телефонами і комп'ютерами
Фото: Національний музей історії України

В експозиції виставки представлено багато цікавих речей. Зокрема, старовинні листи, листівки, радіоприймачі, телефони від початку ХХ століття і до наших днів, обладнання перших телефонних станцій, телеграфні апарати ХІХ століття. 

0 / 0

Також тут є знайомий багатьом таксофон, що стояв на Подолі у 1990-х роках. Усередину нього можна зайти і сфотографуватися. Також на виставці є комп'ютери, що одними з перших з'явилися в Україні.

0 / 0

Є серед екземплярів і сучасні засоби зв'язку. Зокрема, тут можна почути переговори по рації Р-168, що була знята з російської командно-штабної машини, знищеної у боях під Києвом у 2022 році.

Окремо на виставці "На зв'язку" діє інтерактивна локація "кабінет Стіва Джобса", облаштована Музеєм техніки Apple техномережі YABLUKA. На ній можна сфотографуватись за столом відомого винахідника.

У Києві відкрилася виставка зі старовинними телефонами і комп'ютерами
Фото: Національний музей історії України
  • ДЕ? Київ, Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2
  • КОЛИ? Працюватиме виставка до кінця року (з імовірним продовженням). Графік роботи: 10:00 - 18:00
  • СКІЛЬКИ? Відвідування виставки входить у вартість вхідного квитка

До речі, влітку "ТиКиїв" ходив до музею Apple у Києві й дізнався про ґаджети та комп'ютери з минулого. Пізнавальний репортаж з музею ти можеш подивитися тут

Раніше "ТиКиїв" писав, що ЮНЕСКО спільно з Інтерполом створять віртуальний музей з викраденими артефактами з усього світу. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації