У київському музеї війни демонтують горельєф "Курська битва" і перебудують виставкові зали

У київському музеї війни демонтують горельєф "Курська битва" і перебудують виставкові зали Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні

Національний музей історії України у Другій світовій війні продовжує процес декомунізації та переозначення. Він стартував торік із заміни радянського герба на український тризуб на щиті монумента "Батьківщина-Мати". Та роботи в цьому напрямку не припиняються. Що заплановано на найближчий час розповіли на офіційній сторінці Національного музею історії України у Другій світовій війні в фейсбуці.

Нині пріоритетним завданням для музейників є побудова стаціонарної експозиції, яка розповідатиме про століття збройної боротьби українців за свободу й незалежність. Вже розпочався процес перебудови виставкових площ. Також буде демонтовано горельєф "Курська битва". Він стане частиною музейної фондової колекції.

Наступний значний крок у процесі переозначення музею — впорядкування простору всього комплексу. У планах — максимальна зміна архітектурного ландшафту з демонтажем усіх пам'ятників і елементів радянської пропаганди.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Київській області збирають старі книги для допомоги ЗСУ. Як позбавитися непотрібної літератури і долучитися до доброї справи — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації