У Київському університеті Шевченка експонують копію знищеного вітража митців-шістдесятників

У Київському університеті Шевченка експонують копію знищеного вітража митців-шістдесятників Фото: фейсбук-сторінка Київського університету ім. Тараса Шевченка

З 11 по 15 березня в Київському університеті ім. Тараса Шевченка триватиме просвітницький тиждень у пам'ять про вітраж "Шевченко. Мати". Про це повідомили на сторінці університету в фейсбуці.

60 років тому на замовлення університету вітраж "Шевченко. Мати" створили митці-шістдесятники — Алла Горська, Опанас Заливаха, Галина Севрук, Людмила Семикіна та Галина Зубченко. Але згодом вітраж знищила радянська влада. В ньому побачили забагато національного українського контексту, ідейності й заклику.

В університеті Шевченка експонують копію вітража, що був знищений радянською владою
Фото: фейсбук-сторінка Київського університету ім. Тараса Шевченка

З нагоди просвітницького тижня у вестибюлі червоного корпусу КНУ експонується копія ескізу вітража "Шевченко. Мати". Також в університеті провели тематичну дискусію "Забуття і пам'ять: деколонізація знань", присвячену темі українського дисидентського руху.

Раніше "ТиКиїв" писав, що на Андріївський узвіз повернули оновлену скульптуру кота Бегемота. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації