У Київському зоопарку оселились "штатні" сови ГУР: фото

У Київському зоопарку оселились "штатні" сови ГУР: фото Скриншот відео ГУР України

У Київському зоопарку відтепер житимуть "штатні" совенята Головного управління розвідки України, врятовані українськими захисниками на Харківщини. Їх передав туди представник ГУР Андрій Юсов.
 
Двох совенят Арея та Маґуру врятували воїни 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Під час бойового завдання поблизу села Липці у Харківській області бійці роти ударних безпілотників "Ахіллес" знайшли малят у зруйнованому обстрілами будинку на звільненій території. 

Фото: t.me/DIUkraine

Птахи сиділи у клітці, голодні та виснажені. Тож їх евакуювали із зони бойових дій та привезли до Києва. Без допомоги українських захисників вони б загинули. 
 
Оскільки сова є символом Воєнної розвідки України, воїни 92-ї бригади передали врятованих птахів під опіку очільника ГУР Кирила Буданова. А вже він вирішив, що Арей і Маґура мають оселитися в Київському зоопарку. 

Фото: t.me/DIUkraine

Це позиція генерала Буданова, що це має бути спільна радість. І українські діти, насамперед, матимуть можливість спілкуватися з українськими совами, — каже Андрій Юсов.

Віг подякував працівникам Київського зоопарку, для яких реабілітація евакуйованих із передової тварин стала одним із ключових напрямків роботи. У зоопарку ж запевнили, що із совенятами усе буде добре.

Фото: t.me/DIUkraine

Ми реабілітуємо тварин, адаптуємо і намагаємось навіть у такі важкі часи зробити все, щоб у них все було добре, — сказав гендиректор зоопарку Кирило Трантін.

Нагадаємо, нещодавно котячі лемури Байрактар, Олдер і Туся з Київського зоопарку переїхали у власну зелену садибу посеред озера. Там у них є дерев'яний будиночок, платформа для пікніків, ліани з канатів, присади та напувалки.

Читай також: "Як захищені тварини в Україні та що пропонує новий законопроєкт"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації