У КМДА заявили, що змусили забудовника погодитись відновити садибу Зеленських

У КМДА заявили, що змусили забудовника погодитись відновити садибу Зеленських Фото: facebook.com/AmiDPerov

Радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець повідомив, що столична влада змусила забудовника та власника садиби Зеленських погодитись відновити зруйновану будівлю.

Посадовець опублікував відео, де представник забудовника на камеру каже, що компанія відновить будівлю у тому стані, у якому вона перебувала.

Після палкої дискусії під час засідання консультативної ради Департаменту культурної спадщини представник власника садиби Зеленських завірив громаду та владу міста, що власним коштом відновить знищену будівлю, — пояснив Білоцерковець.

Він додав, що мають підписати відповідний меморандум між власником будівлі, Департаментом культурної спадщини КМДА та представниками громади, щоб ці слова не залишилися тільки словами. Тож, саме під контролем громади власник повинен відновити садибу.

Водночас активіст Дмитро Перов заявив, що консультативна рада Департаменту охорони культурної спадщини не підтримала включення залишків садиби Зеленських до переліку пам'яток Києва. При чому — вже втретє.

За словами активіста, бездіяльність департаменту призвела до руйнування історичної будівлі. А відмова у наданні статусу пам'ятки зараз виключає юридичний механізм, який би зобов'язав власника її відновити.

Нагадаємо, увечері 19 липня забудовник ЖК "Тургеневъ" за допомогою важкої техніки зруйнував історичну садибу Зеленських на вулиці Кониського. Демонтажу намагалися завадити активісти, але їх побили "тітушки".

У КМДА відреагували на знесення садиби та закликали поліцію притягнути винних до відповідальності. Пізніше столична поліція розпочала кримінальне провадження, а згодом про початок провадження також повідомили в Офісі генпрокурора. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт. Поліція вже розпочала обшуки у власників садиби Зеленських та у компанії-забудовника, яка зруйнувала будівлю.

У Мінкульті, заявили, що знесена садиба Зеленських не була внесена до реєстру пам'яток через те, що КМДА не підготувала та не подала необхідні для внесення будівлі до реєстру документи.

Читай також: "Руйнування садиби Зеленських: Київ судитиметься із забудовником"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації