Вулицю біля посольства рф у Лондоні перейменують на Kyiv Road

Вулицю біля посольства рф у Лондоні перейменують на Kyiv Road Фото:cbsnews

До річниці російського вторгнення в Україну частину лондонської вулиці біля посольства росії перейменують на Kyiv Road. Про це повідомляє Sky News.

Ініціатива перейменування належить організації Ukraine Street, яка просуває перейменування вулиць з посольствами та консульствами росії по всьому світу на вулиці України.

Голова Вестмінстерської ради Адам Хуг сказав, що прохання про перейменування надійшло від української громади і є "відповідним жестом", щоб відзначити хоробрість країни.

Лондон
Фото:uastreet.world

Це невелика ділянка дороги, але ми хочемо показати народу України, що його боротьба займає помітне місце в нашому місті, – сказав він.

Наразі в Лондоні проживає 16 000 українських біженців.

Посол України у Великій Британії назвав перейменування "символом солідарності з українським народом і даниною його незламному духу перед обличчям агресії".

Також буде встановлено новий дорожній знак Kyiv Road, а Мармурова арка поблизу також буде підсвічена українськими кольорами.

Інші країни зробили подібні жести. Литовська столиця Вільнюс минулого року назвала вулицю, що веде до російського посольства, вулицею Героїв України, а в столиці Естонії Таллінні одна з'явилася площа України.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації