У Маріїнському парку висадили клени з опери "Король Артур": фото

У Маріїнському парку висадили клени з опери "Король Артур": фото Усі фото: Руслан Сингаєвський

У Маріїнському парку висадили клени з опери "Король Артур: у пошуках героя". Мета акції — вшанувати пам'ять загиблих на війні музикантів, повідомили у пресслужбі Національної філармонії.

Прем'єра нової вистави від Open Opera Ukraine відбулась у Національній філармонії 12-13 жовтня. Вона є сучасною інтерпретацією міфу про короля Артура та значно відрізняється від класичних історій.

Спеціально для вистави купили живі клени, які стали частиною декорацій. А тепер, після прем'єрних показів, їх висадили у центрі Києва. Вони продовжать рости у Маріїнському парку на знак пошани та пам'яті про музикантів, які віддали життя за Україну.

0 / 0

Один із постійних учасників колективу Open Opera Ukraine, співак Ігор Воронка, приєднався до лав ЗСУ ще у 2022 році. А у липні 2024-го  прийшла звістка про його загибель.

Ми прагнемо зберегти пам'ять про Ігоря, розповідаючи про те, що йому вдалося, і продовжуючи мріяти про те разом, що могло б статися, якби наш Герой повернувся, — кажуть у Національній філармонії.

Благодійна акція відбулась за сприяння Департаменту культури КМДА та Центрального парку культури та відпочинку Києва.

Нагадаємо, на проспекті Миколи Бажана у Дарницькому районі висадили молоді туї та кущі ялівцю. Вони мають покращити якість повітря вздовж цієї артерії. Хвойні рослини виділяють фітонциди, поглинають важкі метали та очищують повітря протягом усього року. 

Читай також: "Ліс і клімат": у Голосіївському парку облаштували нову екостежку"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації