У Музеї Ханенків уперше з початку повномасштабної війни відкриють виставку старовинного мистецтва

У Музеї Ханенків уперше з початку повномасштабної війни відкриють виставку старовинного мистецтва Фото: фейсбук-сторінка Музею Ханенків

У Музеї Ханенків відкриють виставку "Гаага-Київ. Живопис кінця ХІХ – початку ХХ століть з колекцій родини Гoґстедерів та Понамарчуків". У межах виставки покажуть 31 картину Гаазької школи та 11 робіт українських художників кінця ХІХ – початку ХХ століть. Доповнять виставку фотороботи Піта Ґіспена з видами сучасної Гааги. Про це повідомили на офіційній сторінці Музею Ханенків у фейсбуці.

У Музеї Ханенків вперше з початку повномасштабної війни покажуть старовинне мистецтво
Афіша

Експозиція "Гаага-Київ" стане першою після початку повномасштабної війни, в межах якої в Музеї Ханенків покажуть старовинне мистецтво. Власна колекція музею убезпечена, а інші інституції не видають твори мистецтва, оскільки не можуть бути впевнені в їхній безпеці під час війни. Ця ж виставка відкриється за ініціативи голландського колекціонера Віллема Яна Гoґстедера.

Роботи українських художників представлені з колекції київських колекціонерів Ігоря та Яни Понамарчуків. Це живописні та графічні твори класиків: Михайла Беркоса, Сергія Васильківського, Кіріака Костанді, Петра Левченка, Миколи Пимоненка, Івана Труша. Їхні роботи репрезентують майже всю Україну — від Мукачева до Харкова, від Одеси до Львова, і, звісно, Київ. Картини українських художників вступають у діалог з творами голландського мистецтва та демонструють, як насправді багато спільного між ними.

  • ДЕ? Київ, Музей Ханенків, вул. Терещенківська, 15
  • КОЛИ? Виставка працюватиме з 17 травня до 16 серпня
  • СКІЛЬКИ? Повний квиток — 100 гривень, пільговий — 50 гривень

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у столиці відкрився музей ретро-техніки та автомобілів. Чим вражає ця локація — читай у нашому репортажі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації