У Нацбанку розповіли, чи випускатимуть банкноту в 5000 грн

У Нацбанку розповіли, чи випускатимуть банкноту в 5000 грн Фото: пресслужба НБУ

Голова Національного банку Андрій Пишний розповів, чи планує регулятор випускати нову банкноту номіналом у 5000 та відмовлятись від дрібних монет через інфляцію.

В інтерв'ю LIGA.net на запитання журналіста про те, чи з'явиться у найближчому майбутньому банкнота у 5000 гривень (умовний еквівалент 100 доларів), він відповів:

Наразі ми не плануємо цього. Вважаємо, що на сьогодні наявні номінали цілком відповідають поточній ситуації, — сказав Пишний.

Також голова Нацбанку зазначив, що проводити деномінацію та відмовлятися від дрібних розмінних монет поки теж не планують. Проте це питання в НБУ постійно аналізують, беручи до уваги обіг монет.

Щодо перейменування розмінної монети з копійки на шаг, то, за словами Пишного, цю ініціативу має підтримати Верховна Рада. Якщо це станеться цього року, то вже у першому півріччі 2025-го українці отримають шаги в обігу.

Нагадаємо, нещодавно Нацбанк встановив ліміт для переказів з карти на карту у 150 000 грн на місяць. Таке обмеження є тимчасовим, воно повинно мінімізувати використання банківської системи у тіньовій економіці.

Читай також: "У "Дії" почали тестувати Національний кешбек: як долучитись"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації