У небі над Києвом можна буде побачити надзвичайно гарне астрономічне явище

У небі над Києвом можна буде побачити надзвичайно гарне астрономічне явище Фото: NASA/Joel Kowsky

У понеділок, 3 липня, кияни зможуть побачити красиве астрономічне явище — Супермісяць. Воно виникає тоді, коли Місяць перебуває поблизу перигею — найближчої точки на його орбіті навколо Землі. Завдяки цьому Місяць має на 7% більший вигляд і на 16% яскравіший, ніж зазвичай. 

Окрім цього, явище Супермісяця збігається із липневою повнею. Повний місяць офіційно настане о 13:41 за київським часом. 

Спостерігати за Супермісяцем кияни зможуть усю ніч 3 липня. Для спостереження краще скористайся невеликим телескопом або біноклем, щоб розглянути кратери Місяця. Також можна виїхати за місто, щоб оцінити виняткову яскравість Місяця далеко від міських вогнів. Та не забувай про комендантську годину! 

Боятися Супермісяця не варто. Це явище ніяк не впливає на здоров'я людей. Проте астрологи зазначають, що в цей час варто контролювати свої емоції, адже повня робить людей більш збудженими та імпульсивними. 

Зазначимо, що цьогоріч буде чотири повних Супермісяці поспіль. 3 липня — Супермісяць Бака, 1 серпня — Осетровий Місяць, 30 серпня — Блакитний Місяць і 28 вересня — Жнивний Місяць. З них найближчим до Землі буде Блакитний Місяць.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації