У передмісті Києва створили будинок у японському стилі: який він має вигляд

У передмісті Києва створили будинок у японському стилі: який він має вигляд Фото: Євгеній Авраменко

Українська архітектурна студія Shovk спроєктувала будинок у японському стилі і має назву Dzen House. Він розташований у передмісті Києва. Про це пише видання Dezeen.

Проєкт створювали для клієнта, пристрасно захопленого японською культурою. Тому архітектори поєднали елементи японського та українського стилів. 

У межах проєкту реконструювали зведений 2010 року дачний будинок — надбудували другий поверх. Фасад верхнього поверху оздобили паленою деревиною у стилі якісугі. Перший поверх оформлений у стилі української мозаїки. Його простір переважно відкритий. Вхід веде у зону кухні та їдальні, а з протилежного боку — вітальня.

0 / 0

Будинок оточує сад із хвойними деревами. Його можна побачити через великі панорамні вікна. Також у приміщенні є "японська" кімната, яку використовують для чайних церемоній, занять йогою та медитацій. Вона має кругле вікно.

Клієнти хотіли місце, де можна було б просто споглядати дощ за вікном, грітися біля каміна і займатися йогою на татамі біля круглого вікна, — розповів головний архітектор студії Shovk Антон Вергун.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в житлових будинках Києва встановлять пандуси та електропідйомники.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації