У переході між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" закриють на капремонт ескалатор

У переході між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" закриють на капремонт ескалатор Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

З 11 вересня у переході між станціями метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" розпочнуть почерговий капітальний ремонт ескалаторів. Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на КП "Київський метрополітен".

Спочатку закриють на ремонт ескалатор № 4, що працює на підйом. Його ремонтуватимуть приблизно до 22 жовтня. Востаннє цей ескалатор капітально ремонтували десять років тому.

У підземці кажуть, що ескалатори — це дорогі механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та періодичних капітальних ремонтів. Такі ремонти слід проводити приблизно раз на 10–12 років після пробігу у 150 тисяч кілометрів. Під час ремонту ескалатор повністю розбирають, замінюють зношені запчастини та проводять інші необхідні роботи.

Також у метрополітені нагадали про правила користування ескалаторами:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях ескалатора;
  • не бігти ескалатором;
  • тримати дітей за руку.

Нагадаємо, днями на відновленому перегоні між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" запустили тестові поїзди, та тривають пусконалагоджувальні роботи. Під час перевірок контролюють ширину, просадку та кут нахилу колійного полотна. 

Читай також: "У центрі Києва активісти почали реставрувати мозаїку на фасаді художньої студії: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації