У серпні буде більше генерації електроенергії: як це вплине на відключення

У серпні буде більше генерації електроенергії: як це вплине на відключення Фото: unsplash.com

У серпні очікується більше генерації електроенергії, завдяки чому тривалість відключень має зменшитися. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю Суспільному.

Він розповів, що вже приблизно за два тижні з ремонтів виведуть деякі генеруювальні потужності, тож дефіцит у системі стане трохи меншим. Далі він продовжуватиме поступово знижуватися протягом серпня. Тож імовірно, що у вересні та жовтні відключення або мінімізують, або їх зовсім не буде.

Якщо не буде нових масштабних обстрілів, у нас є непогані шанси пройти вересень і жовтень або без відключень, або з радикально меншими, ніж зараз, — каже Кудрицький.

 

Він додав, що також велику роль в обсягах дефіциту відіграє спека та те, чи буде вона спадати. Температура повітря впливає як на споживання електроенергії, так і на імпорт з Європи, адже там зараз також проблеми з нестачею електрики.

Погода, за словами голови правління Укренерго, змінює споживання електроенергії на 15–20%. А для енергосистеми різниця у 15% між одним днем й іншим є дуже великою.

Якщо спека спаде в Україні й у Європі, це дасть можливість залучати більше електроенергії з європейського напрямку, — зазначив Кудрицький.

Він додав, що енергетики мають різні сценарії розвитку подій на найближчі місяці, але працюють, "відштовхуючись від найгірших". Якщо спека спаде, а інтенсивних й успішних для ворога обстрілів не буде, то українці відчують суттєве зменшення тривалості відключень.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, що Київ вже відновив дві третини власних потужностей генерації. Також столична влада планує децентралізувати виробництво електроенергії та тепла, побудувавши кілька ТЕЦ малої та середньої потужності. 

Читай також: "Одну з найпотужніших в Україні ТЕЦ-6 відремонтують за 30 млн грн: вона постраждала від обстрілів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації