У сервісних центрах МВС з'явились авто, на яких люди з інвалідністю можуть скласти іспит з водіння

У сервісних центрах МВС з'явились авто, на яких люди з інвалідністю можуть скласти іспит з водіння Фото: facebook.com/hsc.gov.ua

Кілька сервісних центрів МВС, зокрема у Києві, отримали автомобілі, обладнані ручним керуванням. На них можуть складати практичні іспити з водіння люди з інвалідністю.

Як розповіли у Головному сервісному центрі, машини закупили у межах проєкту МВС "Автошколи для осіб з інвалідністю". Спеціалізовані автівки вже доступні у п'яти сервісних центрах у Києві, Кам'янці-Подільському, Дніпрі, Львові та Одесі.

Кожен такий автомобіль обладнаний додатковими важелями, які дозволяють управляти акселератом та гальмами правою або лівою рукою. Також у таких авто можна натискати педаль акселератора лівою ногою, управляти кермом за допомогою спеціального тримача та керувати світловими покажчиками, фарами та іншими приладами з джойстика на кермі. 

Авто, на яких люди з інвалідністю можуть скласти іспит з водіння
Фото: facebook.com/hsc.gov.ua

Зазначимо, що проєкт "Автошколи для осіб з інвалідністю" має забезпечити рівні можливості для усіх, хто бажає навчитися водити машину. Одна з таких інклюзивних автошкіл працює у Києві при Національній академії внутрішніх справ. А практичний іспит з водіння люди з інвалідністю можуть здати у сервісному центрі на вул. Перемоги, 20а.

Нагадаємо, раніше МВС запустило чат-бот, який сповіщає про наявність талонів на практичні іспити з водіння у сервісних центрах МВС.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації