У сквері в центрі Києва встановили акустичні панелі: що це таке

У сквері в центрі Києва встановили акустичні панелі: що це таке Фото: facebook.com/oleksandr.voznyy

У першому в Україні акустичному сквері, що розташований у центрі Києва, встановили акустичні панелі. Про це повідомив очільник Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Незвичайний сквер облаштували торік на розі вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького. Тепер там з'явилась головна атракція — акустичні панелі. 

Вони працюють за таким принципом: одна людина стає обличчям до однієї з панелей і тихо промовляє щось до співрозмовника, який стоїть біля іншої. Попри доволі значну дистанцію у майже 15 метрів, гості можуть добре чути один одного, навіть коли говорять пошепки.

Фото: facebook.com/oleksandr.voznyy

Поки що встановили тестові панелі, виготовлені з фанери. Та якщо киянам така незвичайна атракція буде до душі, коштом меценатів створять стаціонарну версію артбетону.

Запрошую киян та гостей міста в наш акустичний сквер, протестувати панелі та написати в коментарях ваші відгуки, — додав Возний.

Зазначимо, що проєкт акустичного скверу на місці, де раніше стояв пам'ятник Зої Космодем'янській, розробила архітектурна студія Aranchii Architects. Він передбачав максимальне збереження зеленої зони, покращення транзитних маршрутів, організацію місць для відпочинку та невеличку центральну площу у формі еліпса.

Окрім акустичних панелей, які фокусують та відбивають звукові хвилі, у сквері облаштували затишні місця відпочинку. 

Нагадаємо, у Дніпровському районі столиці продовжують реконструкцію парку вздовж швидкісного трамвая. Ділянку, на якій кілька років тому було звалище, перетворюють на рекреаційну зону. 

Читай також: "Як виглядатиме сквер Да Вінчі в Києві: візуалізація"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації