У столичному метро не буде захисних екранів: вживатимуть інших заходів

У столичному метро не буде захисних екранів: вживатимуть інших заходів Фото: freepik.com

У київському метрополітені не встановлюватимуть захисні екрани, щоб запобігти падінню пасажирів на колії. Замість цього планують розробити додаткові заходи. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентина Кульбако.

Що планують робити для запобігання падінню людей на колії:

  • посилять інформування щодо правил поведінки пасажирів на платформі;
  • створять додаткові попереджувальні знаки (наліпки) щодо обережності під час очікування поїзда на підлозі платформ окремих станцій, перед обмежувальною лінією;
  • посилять візуальний контроль за станом пасажирів на контрольно-пропускних пунктах станцій.

Водночас у столичному метро додатково опрацьовують можливість встановлення захисних екранів з урахуванням пасажиропотоку, конструктивних й архітектурно-планувальних характеристик станцій.

Нагадаємо, що після того, як у столичному метро почастішали випадки падіння пасажирів на колії, кияни опублікували петицію із закликом встановити захисні екрани на станціях. Автор петиції зазначив, що такі екрани можуть стати бар'єром, який запобігатиме різноманітним трагічним випадкам.

Щоб дізнатися, чи допоможуть захисні екрани розв'язати проблему, "ТиКиїв" звернувся до КП "Київський метрополітен". Там нам розповіли, що станції столичного метро будувалися в різні роки відповідно до погоджених проєктних рішень, згідно з вимогами державних будівельних норм, що були чинними в різні періоди часу. Ці норми не передбачали встановлення засобів, які унеможливлюють потрапляння людей на колію. Тому на деяких станціях сьогодні складно встановити захисні екрани, а на деяких — взагалі неможливо.  

А щоб зменшити ризик трагічних ситуацій у підземці, пасажирам нагадали правила безпеки в метрополітені. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації