У столичному метро почав курсувати третій польський поїзд: який він має вигляд

У столичному метро почав курсувати третій польський поїзд: який він має вигляд Фото: kyivcity.gov.ua

На маршрут Сирецько-Печерської лінії столичного метро вийшов уже третій потяг із вагонів, які Київ отримав від Варшави минулого року. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Загалом Варшава передала Києву 60 вагонів як  благодійну допомогу. Перший такий поїзд почав курсувати у столичній підземці в листопаді 2023 року, а другий — у квітні цього року.

Більшість вагонів із Варшави насамперед використовують як  технічні донори для капремонтів діючого рухомого складу, оскільки 80% парку вагонів столичного метро складають вагони, що виготовлені за радянських часів, — розповів мер Києва Віталій Кличко.

0 / 0

Однак не всі передані польські вагони використовують як донорів. Частину адаптують і запускають на лінії київського метро.

У межах робіт з адаптації вагонів до умов роботи в київському метрополітені замінюють візки на ті, які відповідають ширині колії столичного метро. Монтують систему безпеки руху поїздів, яка експлуатується в нашій інфраструктурі. Також встановлюють радіоінформатори для оперативного зв'язку машиніста з пасажирами. Крім того, замінюють усю навігацію, карти-схеми та інші інформаційні повідомлення.

Поїзди курсують справно, у встановлених графіках та проходять усі планові огляди, — зазначив Кличко.

Він додав, що фахівці вже адаптували 16 вагонів із 60. Зараз формують четвертий склад, який випустять на одну з ліній київської підземки.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як працює оновлена ділянка метро між "Либідською" та "Деміївською".

Читай також: "5 мільйонів пасажирів і капремонти: що відбувається в київському метро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації