У столиці хочуть побудувати шість міні-ТЕЦ

У столиці хочуть побудувати шість міні-ТЕЦ Фото: pixabay.com

Київська влада затвердила концепцію відновлення енергетичної системи столиці. У ній передбачено будівництво ще шести міні-ТЕЦ на додачу до тих трьох, що вже існують. Про це на засіданні Київської міської ради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Нові ТЕЦ повинні мати потужність від 20 МВт до 324 МВт (загальна потужність — 619 МВт).

Йдеться про створення на базі сучасних газових турбін, газопоршневих установок так званих міні-ТЕЦ, що будуть розподілені по Києву і наближені до споживача, — сказав Пантелеєв.

За його словами, такі турбіни ефективніші, ніж старі котли, мають менші втрати теплової енергії, можуть працювати в режимі часткової потужності, адаптуючись до попиту на енергію, нижчі витрати на утримання, менші викиди. Такі турбіни запускаються на повну потужність буквально за дві-п'ять хвилин.

Пантелеєв додав, що для гарантованого електрозабезпечення потрібно встановити невеликі когенераційні установки потужністю від 2,5 до 15 МВт на основних котельнях міста.

Будівництво шести нових міні-ТЕЦ коштуватиме до 1,2 млрд, термін реалізації — 12-15 років. Перший етап до кінця року передбачає забезпечення безперебійним постачанням тепла близько 300 000 киян.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про те, що потрібно зібрати кожному на випадок відключення світла.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації