У столиці планують збудувати дворівневу розв’язку на перетині вулиць Богатирської та Полярної

У столиці планують збудувати  дворівневу розв’язку на перетині вулиць Богатирської та Полярної Фото: КМДА

На перетині двох магістралей будуватимуть розв’язку типу "неповний лист конюшини". Про це повідомляють на Офіційному порталі Києва.

Пишуть, що "Київавтодор" завершує розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції транспортного вузла на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Наступний крок – оголошення процедури закупівель безпосередньо на виконання робіт із реконструкції.

Розбудова Києва
Фото: КМДА

Планується, що проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра пролягатиме через шляхопровід, який матиме 6 смуг руху. Довжина споруди становитиме 125 м. Пропускна спроможність вузла сягатиме 11 200 автомобілів/годину. На Офіційному порталі Києва зазначили, що це в рази вище за пропускну спроможність перехрестя зі світлофором.

На розв’язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Загальна довжина велодоріжок буде близько 2,8 км.

Зазначають, що техніко-економічне обґрунтування реконструкції розв’язки вже схвалене відповідним розпорядженням. За умови регулярного фінансування реконструкція транспортного вузла триватиме приблизно 2 роки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації