У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури, у якій була Жіноча торгівельна школа

У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури, у якій була Жіноча торгівельна школа Фото: Wikimedia Commons

У Шевченківському районі Києва майже за мільйон гривень відреставрують історичну будівлю, у якій розміщувалась Жіноча торгівельна школа імені Пелагеї Терещенко. Про це йдеться в оголошенні про тендер на реставраційні роботи у системі Prozorro.

Двоповерхова будівля на вулиці Бульварно-Кудрявській, 18/2, є пам'яткою архітектури місцевого значення. Її у 1901-1902 роках збудували коштом відомого столичного мецената Миколи Терещенка за проєктом архітектора Павла Голландського. Таким чином Терещенко вирішив вшанувати пам'ять своєї померлої дружини Пелагеї.

Зараз у будівлі розташований адміністративний корпус Київського університету імені Бориса Грінченка, який і оголосив тендер на реставрацію будівлі. А саме — ремонт місць загального користування.

Переможцем та єдиним учасником торгів стало ТОВ "ТРИГРАД "БК", яке погодилось виконати реставраційні роботи за 939 354 грн. Зробити це підрядник має до 15 листопада цього року.

Нагадаємо, у вересні у центрі столиці завершили реставрацію вхідної групи до садиби Олександра Терещенка. Зараз у цій будівлі розташована Національна наукова медична бібліотека України.

Читай також: "У Києві відреставрували унікальний 350-річний іконостас: його можна побачити у Лаврі"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації