У центрі Києва пропонують зробити міський парк: як підтримати пропозицію

У центрі Києва пропонують зробити міський парк: як підтримати пропозицію Фото: pexels.com

На місці знесеного старовинного будинку на вулиці Жилянській, 47, пропонують створити міський парк природного охолодження. З такою пропозицією виступив столичний активіст Дмитро Перов.

Він розповів, що влітку 2023 року будівельна компанія "Ковальська Нерухомість" знесла будинок, якому на той момент було вже 163 роки. Крім того, будинок був одним із найстаріших на вулиці Жилянській. 

старовинний будинок на вулиці Жилянській
Знесений будинок на вулиці Жилянській. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Попри суспільний розголос руйнування історичної споруди тоді зупинити так і не вдалося. Чиновники як завжди обмежилися стандартними відписками, — написав Перов.

На місці знесеного старовинного будинку забудовник планував звести 22-поверховий скляний хмарочос. Однак відтоді будівництво так і не почалося.

Хмарочос на вулиці Жилянській
Проєкт хмарочоса на вулиці Жилянській. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Зараз на занедбаному будмайданчику виросли молоді дерева. За словами Дмитра Перова, більше поблизу немає дерев, які могли б врятувати городян від спеки.

На паркані невідбувшугося будівництва я також знайшов напис будівельної компанії про "свідомий екологічний підхід", який я в повній мірі підтримую! — написав активіст.

Тому Перов пропонує створити на вулиці Жилянській міський парк. Підтримати його ідею можна за посиланням.

Будмайданчик на вулиці Жилянській зараз. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Київрада вирішила сховати частину річки Либідь у колектор. Над нею побудують дорогу до ТРЦ Ocean Mall. 

Таке рішення обурило киян. Тому столичні екоактивісти опублікували петицію до міської влади з вимогою заборонити закриття річки у колектори та звільнити ті річки, які колись сховали під землю. Крім того, активісти вирішили оскаржити у прокуратурі скандальні рішення Київради щодо річки Либідь та забудови історичних пам'яток. Тим часом петиція набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Читай також: "Влада проти екоактивістів: річку Либідь заховають у колектор?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації