У центрі Києва відкрили скульптуру на честь 75-річчя НАТО

У центрі Києва відкрили скульптуру на честь 75-річчя НАТО Фото: mcip.gov.ua

На Європейській площі, поряд з будівлею Національної філармонії України, відкрили скульптуру, присвячену 75-річчю НАТО. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. 

Україна потребує захисту, але водночас вона також захищає НАТО. Ми не даємо ворогу пройти далі. Скульптура на Європейській площі, яку ми сьогодні відкриваємо, є символом тісної співпраці України та НАТО. Вона присвячена 75-ї річниці від заснування альянсу, — сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. 

0 / 0

Організацію Північноатлантичного договору заснували в 1949 році. Тоді державами-членами НАТО стали 12 країн: США, Канада, Ісландія, Велика Британія, Франція, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Норвегія, Данія, Італія та Португалія. Наразі членами НАТО є 32 країни. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну членами НАТО стали Фінляндія і Швеція. Однією із заявлених цілей НАТО є забезпечення стримування агресії або захисту від неї щодо території будь-якої держави-члена НАТО.

Раніше ми розповідали про те, що цікавить туристів у воєнному Києві.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації