У всіх учнів шкіл на Київщині має бути змога навчатися офлайн — КОВА

У всіх учнів шкіл на Київщині має бути змога навчатися офлайн — КОВА Фото: Unsplash

На Київщині триває активна підготовка до нового навчального року. У навчальних закладах здійснюють ремонти, будують укриття, облаштовують класи, їдальні та спортивні зали.

Минулого навчального року на дистанційному навчанні перебувало 7% шкіл Київської області. Цьогоріч Київська ОВА поставила завдання, щоб із 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі.

Це питання безпосередньо пов'язано з місткістю укриттів. У навчальних закладах не може бути одночасно більше учнів, ніж є місць у сховищах. Тому щоб забезпечити повне відвідування шкіл укриття повинні вміщувати всіх учнів.

Зараз для закладів освіти Київщини облаштовано 1 тис. 249 укриттів. Вони можуть вмістити 267,9 тис. людей. Переважна більшість захисних споруд в освітніх закладах — найпростіші укриття. Також є 126 протирадіаційних укриттів.

Та роботи з облаштування укриттів не зупиняються, вони проводяться в усіх районах області. Уже розпочалося будівництво укриттів у Великодимерській, Українській та Бородянській громадах. Найближчим часом розпочнеться будівництво і в Броварській громаді. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Київрада додатково виділила на ремонт та облаштування укриттів 750 млн гривень. Гроші мають спрямувати, зокрема, на встановлення автоматизованої системи доступу та придбання двох сотень модульних залізобетонних укриттів. А також на дооснащення підвальних та цокольних приміщень.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації