У застосунку "Дія" з'явились нові цифрові документи

У застосунку "Дія" з'явились нові цифрові документи Фото: thedigital.gov.ua

У застосунок "Дія" додали три нові цифрові документи — свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

Нові документи не потрібно додавати у "Дію" вручну — вони підтягнуться туди автоматично. Але лише у тому випадку, якщо в Держреєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про податковий номер користувача. Щоб нові документи з'явились у застосунку, його потрібно оновити до останньої версії.

Свідоцтва можуть знадобитися при влаштуванні на роботу, підтвердженні зміни прізвища, оформленні пільг, аліментів чи отримання допомоги. 

Також у "Дію" за податковим номером автоматично підтягнеться свідоцтво про народження дитини. Для цього не потрібно буде вводити вручну серію та номер документа.

Це розв'яже проблему, коли, наприклад, мама змінює прізвище і свідоцтво дитини через це не підтягується, — пояснюють у Мінцифри.

Крім того, "Дія" підтягуватиме свідоцтва про народження вже повнолітніх дітей, а ще свідоцтва для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище. 

Нагадаємо, напередодні у "Дії" повноцінно запустили послугу "Шлюб онлайн". Весь процес реєстрації шлюбу відбувається у смартфоні — від пропозиції та подання заяви до самого одруження.

Читай також: "У "Дії" почали тестувати Національний кешбек: як долучитись"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації