Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024: підсумки змагань

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024: підсумки змагань Фото: facebook.com/olympicua

У неділю, 11 серпня, українська збірна офіційно завершила виступи на літніх Олімпійських іграх у Парижі. Наші спортсмени завоювали 12 медалей.

Наразі Україна перебуває на 22 місці у медальному заліку.

На першому місці — Китай із 90 медалями, на другому — США зі 122 медалями, на третьому — Японія з 44 медалями.

Для України результат у 12 олімпійських медалей став другим найгіршим в історії. Меншу кількість нагород українці мали лише на Іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році. Тоді українська збірна завоювала 11 медалей.

Однак за золотими нагородами для України це найкращий результат на Олімпіаді за 12 років. Цьогоріч наші олімпійці завоювали три "золота".

Які медалі завоювала Україна

Золото:

  • збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).

Срібло:

  • Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

Бронза:

  • Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).
Колаж: suspilne.media

Також сьогодні стало відомо, що на церемонії закриття Олімпійських ігор-2024 прапор України понесуть срібні призери Парвіз Насібов та Людмила Лузан. Причому Лузан вдруге поспіль нестиме прапор на закритті Ігор. Попереднього разу вона була прапороносицею від України на церемонії закриття у Токіо-2020.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, де дивитися церемонію закриття Олімпіади-2024 та хто там виступить.

Читай також: "6 книжок про Олімпійські ігри"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації